Levica Srbije: I mi dolazimo na protest ispred RIK

Levica Srbije navodi da će se pridružiti protestu opozicije ispred Republičke izborne komisije kako bi odbranila volju građana i demokratske principe.

Izvor: Beta

Petak, 29.04.2016.

19:44

Levica Srbije: I mi dolazimo na protest ispred RIK

"Sa žaljenjem konstatujemo da su dolaskom Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića na vlast fer i slobodni izbori očigledno izgubljeni", navodi se u saopštenju.

Levica Srbije ocenjuje i da je novi saziv parlamenta, zbog svega sto se dešavalo za vreme i posle izbora, unapred lišen legitimiteta.

Ta stranka dodaje da je sada zabeleženo poništavanje izbora na najvećem broju biračkih mesta od 1996. godine i to na osnovu "fantomskih" prigovora.

"Predsednik RIK-a bi zbog svojih stranačkih izjava, koje je davao tokom izbornog procesa trebalo da podnese ostavku, a SNS da mirno prihvati izbornu volju građana i prestane da stvara atmosferu straha, linča neistomisljenika i autoritarnog režima", navodi Levica Srbije čiji je lider Borko Stefanović.

Lideri opozicije su pozvali građane na protest ispred RIK u subotu u 13 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: