Zavetnici: Gledali smo materijal, potvrđene neregularnosti

Srpski sabor Zavetnici navodi da su njihovi članovi izvršili uvod u izborni materijal i potvrdili sumnje u izborne neregularnosti i kršenje izbornih pravila.

Izvor: B92

Petak, 29.04.2016.

17:24

Zavetnici: Gledali smo materijal, potvrđene neregularnosti
Foto: Zavetnici

Kako navode, te neregularnosti potkrepljene su neposrednim informacijama sa biračkih mesta na dan izbora.

„U nameri da saznamo gde je nestalo više od 30.000 glasova Zavetnika nailazili smo na neviđeno prekajanja izborne volje građana Srbije“, navodi se u saopštenju Zavetnika.

Oni ističu da su na „pojedinim biračkim mestima predstavnici režima nevažeće glasove uvrštavali među važeće, a glasove za njihovu izbornu listu pripisivali drugim političkim opcijama“.

U saopštenju se takođe navodi da su najočigledniji primeri za to „biračka mesta u Zemunu i na Voždovcu gde nije evidentirano više desetina glasova u korist Zavetnika“.

„Suočeni smo bili i sa situacijom da se na nekim biračkim mestima broj izbrojanih listića ne podudara sa brojem listića, upisanih u zapisnik. U nekim glasačkim džakovima čak nisu ni postojali kontrolni listići dok smo u nekima pronalazili i hemijske olovke što potvrđuje razmere izborne krađe u režiji režima“, navodi se u saopštenju.

Osim toga, navode i da je Republička izborna komisija učinila sve da znatno oteža razobličavanje činjenica o izbornoj krađi.

„Uprkos činjenici da smo za celokupnu proveru izbornog materijala imali samo dva dana i da smo uložili prigovore i o tome uredno obavestili RIK isti je odbio da uvaži naše primedbe sa obrazloženjem da je rok za žalbu istekao“. ističe se u saopštenju Zavetnika.

Zbog svega toga „poručuju da je čitav izborni proces bio krajnje neregularan i neustavan“, da sastav Narodne Skupštine neće oslikavati pravu volju građana, kao i da će njihov pravni time preduzeti sve zakonske mere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: