Đurđević: Nedopustivo, a imaju šansu za cenzus

Predsednik RIK Dejan Đurđević rekao je da je nedopustiv incident koji se dogodio nakon što su članovi Pokreta Dveri sačekali članove komisije ispred sale.

Izvor: Beta

Petak, 29.04.2016.

07:45

Đurđević: Nedopustivo, a imaju šansu za cenzus
Foto: Tanjug

To se dogodilo po objavljivanju poslednjih izbornih rezultata prema kojima koalicija Dveri-DSS nije prešla cenzus.

"Posebno je nedopustivo da nakon ponoći u jednoj civilizovanoj zemlji u zgradi Skupštine na tako primitivan način provociraju i napadaju članove RIK-a i na kraju fizički nasrnu na jednu koleginicu", rekao je Đurđević.

On je naveo da je Pokret Dveri, iako ima veliku verovatnoću da nakon ponovljenih izbora pređe cenzus, vršio od nedelje veliki pritisak na RIK i "mitingovao i ometao rad".

"Ovo se nikada nije dešavalo, da mi ne možemo da uđemo u salu za sednice od političara koji drže konferencije za novinare i misle da mi prekrajamo volju naroda", dodao je Đurđević.

Đurđević je kasnije za RTS rekao da je Obradović vređao predstavnike RIK sa galerije sale, iako po pravilima RIK sednicama smeju da prisustvuju još samo akreditovani novinari.

"Iako nisu imali pravo da prisustvuju, tolerisali smo i njihovo prisustvo i u zgradi. Non- stop su vršili kontinuiran pritisak, sa pitanjima - koliko je obrađeno, kakve su šanse i onda je došlo do incidenta kada je predstavnik liste Dveri Boško Obradović verbalno vređao Kovačevića i mene", kaže Đurđević.

Prema njegovim rečima, nakon toga su ostali u sali da se smire strasti, ali predstavnici te liste su ih čekali ispred sale za sednice i nastavili da ih vređaju, a on je odlučio da ne ulazi u diskusiju s njima.

"Nastavili su da vređaju članove RIK, jedan od pristalica Dveri je krenuo prema Miladinu Kovačeviću, između njih nalazila se koleginica iz RIK, koju je tom prilikom grubo odgurnuo, šokirana je od stresa morala u Urgentni centar. Izbilo je to jedno koškanje, atmosfera koja ne priliči ozbiljnoj državi, ni skupštini, ni izbornoj komisiji i to smo prijavili policiji", rekao je Đurđević.

Đurđević je kazao i da je incident prijavljen policiji i izrazio nadu da će državni organi raditi svoj posao kako bi izbori koji će biti ponovljeni na 15 biračkih mesta u Srbiji protekli u miru.

Lider Pokreta Dveri Boško Obradović verbalno je napao Đurđevića i ostale članove RIK, koje je, posle objavljivanja da koalicija Dveri-DSS nije prešla cenzus, upitao "kako ih nije sramota" i "da li smeju pred narod", a zatim je ispred sale došlo i do koškanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: