Ban: Rusija i SAD da utiču na stopiranje sukoba u Siriji

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun pozvao je Rusiju i SAD da izvrše pritisak na zaraćene strane u Siriji da se zaustave sukobi u zemlji.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 28.04.2016.

22:54

Ban: Rusija i SAD da utiču na stopiranje sukoba u Siriji
Foto: Gettyimages

Ban je pozvao ove dve zemlje i da utiću da se obezbedi verodostojna istraga o vazdušnim udarima na bolnicu u Alepu

Portparolka generalnog sekretara Stefani Dujarik navela je u saopštenju da umesto bombardovanja civilnih područja, sve zaraćene strane treba da se ponovo usredsrede na politički proces, preneo je Rojters.

Američki Stejt department ranije danas je osudio sirijske vazdušne udare na bolnicu u Alepu i pozvao Rusiju da upotrebi svoj uticaj da izvrši pritisak na sirijskog predsednika Bašara al Asada i njegovu vladu da zaustavi napade.

Rusija je ranije danas negirala da su njeni avioni odgovorni za vazdušne udare u kojima je uništena bolnica u sirijskom gradu Alepu, ističući da ruski avioni proteklih dana nisu izvodili napade u tom području.

U Alepu je tokom poslednjih 24 sata poginulo najmanje 38 civila, dok je više desetina povređeno, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u Londonu.

U napadu sirijskog režima na bolnicu i obližnju stambenu zgradu u Alepu je tokom noći poginulo najmanje 20 civila, a volonteri civilne odbrane tvrde da je među poginulima jedan stomatolog i pet članova jedne porodice, uključujući dvoje dece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: