Sirijska opozicija optužuje Ruse da gađaju bolnice

Sirijska opozicija je optužila vladu u Damasku i njenog saveznika Rusiju da narušava krhki prekid vatre bombardovanjem civila i bolnica na severu Sirije.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.04.2016.

17:39

Sirijska opozicija optužuje Ruse da gađaju bolnice
Foto: Beta/AP

Šef opozicionog Sirijskog nacionalnog saveta Anas el Abdeh rekao je agenciji AP da Rusi krše dogovor o prekidu vatre "vršenjem zločina i masakra širom Sirije, naročito u gradovima Idlib i Alepo".

Abdeh je rekao da je primio izveštaje da su nedavne vazdušne napade u gradu Alep izveli Rusija i sirijska vlada.

Prema rečima aktivista, najmanje 60 ljudi je poginulo u vazdušnim napadima u Alepu tokom poslednja 24 časa, uključujući najmanje 14 osoba koje su stradale kada su pogođene bolnica i obližnje zgrade.

Abdeh je izjavio da je sirijska vlada prekršila prekid vatre 2.300 puta, a da je Rusija odgovorna za 50 kršenja od kada je sporazum stupio na snagu u februaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: