Priveden osumnjičeni za seksualne napade u Kelnu

Na nemačko-švajcarskoj granici uhvaćen je glavni osumnjičeni za seksualne napade u Kelnu u novogodišnjoj noći.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.04.2016.

15:29

Default images
Foto: Thinkstock

Nemacka policija je u pograničnom gradu Konstancu, sačekala izručenje osumnjičenog iz obližnjeg švajcarskog grada Krojclingen, a potom uhapsila 19-godišnjaka osumnjičenog za seksualne napade.

Napadi u Kelnu šokirali su Nemačku i povećali zabrinutost javnosti zbog priliva imigranata, prenosi AFP.

Tužilaštvo je dobilo više od 1.100 krivičnih prijava, uključujući više od 480 optužbi za seksualno zlostavljanje.

Napadi su inicirali gnev ekstremno desnicarskih grupa koji su migrante nazvali "seks džihadisti".

Osumnjičeni 19-godišnjak uhapšen je juče, nakon što ga je primetio radnik obezbeđenja u supermarketu u Konstancu, kako krade cigarete i namirnice.

"Neimenovani radnik obezbedenja ga je potom pratio peške preko švajcarske granice, zatim kontaktirao nemačke policajce, koji su upozorili švajcarske graničare.

"Jedan od graničara je prepoznao 19-godišnjeg mladića sa poternice kao navodnog glavnog izvršioca napada u novogodišnjoj noći u Kelnu", piše u saopštenju nemačke policije.

Početkom meseca je već počelo suđenje 33-godišnjem Marokancu u Diseldorfu pod optužbom za seksualno zlostavljanje tokom novogodišnjih proslava u tom gradu.

U Kelnu, tri osobe su osuđene za krađu tokom novogodišnjih proslava, ali policija je priznala da većina počinilaca seksualnih napada nikada neće biti uhvaćena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: