Humanitarna afera i u HR: Ne daju novac detetu

Srbiju je poslednjih godina potreslo nekoliko afera vezanih za prikupljanje humanitarne pomoći za lečenje dece i mladih, a sada se isto dešava u Hrvatskoj.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.04.2016.

07:49

Humanitarna afera i u HR: Ne daju novac detetu
Foto: Thinkstock

Kako piše Index.hr, organizacija Hrabro dijete odbija da uplati novac za lečenje detetu, za koje je humanitarna akcija prikupljanja sredstava organizovana još 2013.

"Cela Hrvatska je u velikoj humanitarnoj akciji 2013. donirala novac za lečenje Ene Šarac na račun organizacije Hrabro dijete, ali ona taj novac nikada nije primila", piše portal.

Ena Šarac se 14 godina bori protiv tumora na mozgu, a novac za lečenje čeka već tri godine. Za nju je prikupljeno oko 65.000 kuna, odnosno oko 8.500 evra, ali na dopis njene porodice o tom novcu organizacija ne odgovara.

Kako prenosi Index, iz organizacije su im rekli da "nije podneta sva dokumentacija", a spominju se i malverzacije i pokušaj organizacije da izbriše sve tragove sa interneta o tome da su pozvali ljude da uplaćuju novac za Enu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: