Paori i traktoristi na njivama, policija između njih

Poljoprivrednici iz Gakova jutros su ponovo, iz protesta, ušli u spornih 300 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta u somborskom ataru.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.04.2016.

20:30

Paori i traktoristi na njivama, policija između njih

To im nije uspelo iz prvog pokušaja, jer ih je pedesetak policajaca sprečilo.

Poljoprivrednik Vladimir Skrobonja, jedan od šestorice nedavno uhapšenih poljoprivrednika, rekao je za B92 da su policajci dobili usmeno naređenje da uvedu radnike privatne firme u posed, koje su dan ranije izbacili s njive.

On navodi da su rekli da to rade na osnovu usmenog naloga tužioca. Na kraju su jedan deo njive obrađivali ratari, a drugi deo traktoristi firme Graničar Gakovo. Između njih je bila policija.

Podsećamo, poljoprivrednici iz Gakova spavali su skoro ceo mesec na njivi i sprečavali uzurpatora zemlje u radovima. Oni su uhapšeni i osuđeni na jedan mesec zatvora zbog remećenja javnog reda i mira.

Apelacioni sud u Novom Sadu je takvu odluku prvostepenog suda poništio i vratio predmet na ponovno odlučivanje. U ponovljenom postupku sud u Apatinu je poljoprivrednike ponovo osudio na istu kaznu, a oni su na to uložili novu žalbu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: