DS tražio vanrednu situaciju, Grad odbio

Odbornici Skupštine grada Beograda odbacili su predlog DS da se u dnevni red uvrsti informacija o rušenju privatnih objekata u četvrti Savamala u Beogradu.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.04.2016.

12:35

Default images

Rušenje je, po tvrdnjama očevidaca, u noći između nedelje i ponedeljka buldožerima obavilo 30 ljudi maskiranih "fantomkama".

Šef odborničke grupe DS-a Balša Božović zatražio je od gradonačelnika Beograda Siniše Malog da se zbog ugrožene bezbednosti Beograđana proglasa vanredna situacija. "To je trijumf huligana i bandi nad državom", rekao je Božović novinarima pošto je svoj predlog obrazložio pred odbornicima.

Božović je rekao da gradonačelnik Siniša Mali nije imao hrabrosti da se pojavi u Skupštini grada i da građanima i odbornicima objasni šta se dogodilo i bar informacijom zaštiti njihovu bezbednosti.

"Ako niste u stanju tako nešto, treba da podnesete ostavku", rekao je Božović.

On je rekao da bi rešenje bilo proglasiti vanrednu situaciju kako bi nadležne institucije mogle da ispitaju šta se dogodilo - ko je rušio privatne objekte, ko je kidnapovao i vezivao građane i otimao im telefone.

"Očigledno nema volje da se institucije time pozabave", rekao je Božović.

On je za skupštinskom govornicom kazao i da je posle tog rušenja privatnih objekata radi izgradnje naselja "Beograd na vodi", moguće očekivati rušenje i bilo kojeg javnog objekta, među kojima i bolnica, čak i Skupštine Srbije.

Na to mu je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević: "Pa, vi ste to već radili! Palili ste Skupštinu, a bila su ukradena i umetnička dela!", rekao je Nikodijević.

Odbornici Skupštine grada danas treba da se izjasne o nekoliko planova detaljne regulacije, i o odluci da hosteli u stambenim zgradama ne mogu da budu otvoreni bez saglasnosti stanara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: