Gakovo: Ponovo policija na njivama

Poljoprivrednici iz vojvođanskog sela Gakova, kod Sombora, najavili su da nastavljaju protest zbog problema sa državnom poljoprivrednim zemljištem.

Izvor: Beta

Četvrtak, 28.04.2016.

09:57

Gakovo: Ponovo policija na njivama
Foto: Thinkstock

Poljoprivrednik Vladimir Skrobonja kazao je agenciji Beta da se spremaju da odu na njive sa dvadesetak traktora.

"Na licu mesta se nalazi oko 50 policijaca i nekoliko marica i čuli smo da oni imaju usmeno naređenje da uvedu radnike privatne firme u posed, koje su juče izbacili sa njive. Rekli su nam i da to rade na osnovu usmenog naloga tužioca", kazao je Skrobonja.

Po njegovim rečima, još nije stigla odluka drugostepenog privrednog suda, kojom će se razrešiti dilema ko ima pravo da obrađuje spornih 300 hektara.

"Mi pretpostavljamo da je ta odluka u našu korist i da zbog toga pokušavaju sada bez papira da ih (privatne firme) uvedu na to zemljište", dodao je Skrobonja.

On je najavio i da će pljoprivrednici protestovati. Skrobonja je ponovio da oni imaju svu dokumentaciju o tome da imaju pravo da obrađuju sporno zemljište.

Poljoprivrednici iz Gakova spavali su skoro mesec dana na njivi i sprečavali uzurpatora u radovima, pa su uhapšeni i osuđeni na mesec dana zatvora zbog remećenja javnog reda i mira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: