Tači pozdravio akciju hapšenja za organizovani kriminal

Predsednik Kosova Hašim Tači pozdravio je akciju Euleksa i Policije Kosova na hapšenju osumnjičenih za organizovani kriminal.

Izvor: B92

Sreda, 27.04.2016.

14:41

Tači pozdravio akciju hapšenja za organizovani kriminal
Foto: Beta, arhiva

"Snažno podržavam akciju domaćih i međunarodnih snaga reda i zakona", napisao je kosovski predsednik na svom Fejsbuk profilu.

Tači je naglasio i da je "borba protiv korupcije i organizovanog kriminala ključ izgradnje demokratske i pravične države i evropske budućnosti" Kosova.

On je istakao da očekuje od svih koji su deo sudskih slučajeva da sarađuju sa policijom i tužilaštvom.

Prištinski mediji pišu da je tokom akcije privedeno više od 40 osoba, dok su osumnjičene njih 52, uključujući i poslanika Skupštine Kosova iz Demokratske parije Kosova Azema Sulju.

Sulja je prema navodima medija napustio Kosovo, a sumnja se da je bio informisan o akciji.

Policija ga je jutros tražila u njegovoj kući koju je pretresla.

Portal Gazeta ekspres piše da se Sulja nalazi van Kosova i da se očekuje da se dobrovoljno preda graničnoj policiji prilikom ulaska na Kosovo.

On se sumnjiči za tri krivična dela - organizovani kriminal, pranje novca i zloupotrebu službenog položaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: