Mekalister: Što pre otvoriti poglavlja 23 i 24

Izvestilac EP za Srbiju Dejvid Mekalister ocenio je da bi, u cilju podrške Srbiji za nastavak evropskog puta, trebalo što pre otvoriti poglavlja 23 i 24.

Izvor: B92

Sreda, 27.04.2016.

23:10

Mekalister: Što pre otvoriti poglavlja 23 i 24
Foto: Beta/AP

On je ukazao da su građani na proteklim izborima podržali proevropski kurs.

On je, u govoru na plenumu Evropskog parlamenta u Briselu, poslanike izvestio o nedeljnoj poseti Srbiji, gde je, kako je ukazao, izbliza pratio parlamentarne izbore.

Važan je signal da je jasna većina gradjana Srbije glasala za proevropski kurs zemlje“, konstatovao je Mekalister.

On je naglasio da su program reformi i konstruktivan odnos Beograda sa susednim zemljama omogućili značajan napredak kako u regionalnoj saradnji, tako i u tešnjim odnosima sa EU.

Srbija se, prema njegovim rečima, sada može fokusirati na implementaciju ekonomskih reformi, jačanje vladavine prava, reformi javne uprave i garantovanju slobode medija.

Evropa se suočava sa izazovim vremenom, a glas Srbije učestvuje u definisanju budućnosti našeg kontinenta”, poručio je Mekalister.

"Kako bi se pomoglo Srbiji da nastavi evropskim putem, uveren sam da osnovna poglavlja 23 I 24, koja se tiču pravosudja i osnovnih prava, kao i pravde, sloboda i bezbednosti, treba da se što pre otvore", zaključio je izvestilac Evropskog parlamenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: