Jovanović: Ako imate 131 poslanika, mora dogovor sa...

Lider LDP Čedomir Jovanović očekuje da će nova vlada Srbije drugačije delovati i da će njen koncept biti suprotan onom koji je imala do sada.

Izvor: Tanjug

Sreda, 27.04.2016.

00:24

Jovanović: Ako imate 131 poslanika, mora dogovor sa...
Foto: Tanjug

"Period kada je Vučić držao ključne resore, to je za nama", rekao je Jovanović za televiziju N1 i dodao da je vlada ranije zavisila od Vučićeve dobre volje.

"Danas, kada pravite vladu, a imate većinu od 131 poslanika, morate da se dogovorite sa svim partnerima - Ljajićem, Draškovićem, Ilićem, Popovićem. Ako se ne dogovorite, više nemate većinu. Videćemo kako će se Vučić ponašati", rekao je on.

Lider LDP dodaje da Vučić može da donese odluku da se udruži sa SPS-om ili da ide sanekom od opozicionih stranaka - poput DS, LDP ili Pokreta "Dosta je bilo".

Jovanović, takođe, tvrdi da je jedna od ključnih osobina lidera socijalista Ivice Dačića to da "spletkari", kao i da se čitava Dačićeva ideja svela na "ćuti i trpi".

"Mislim da Dačić može da istrpi što drugi ne može. Zato je bolji koalicioni partner Vučiću, jer ono na šta je pristao ja nikako ne bih mogao", rekao je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

114 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: