Damask: Napad kod groba Muhamedovog unuka - sedam žrtava

Najmanje sedam osoba je ubijeno, a oko dvadeset povređeno u napadu automobilom bombom blizu čuvenog šiitskog svetilišta Zajeda Zeinab u Damasku.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.04.2016.

18:03

Default images
Foto: Beta, AP

Vozilo je eksplodiralo u Al Diajbijeu, mestu na ulasku u mauzolej koje posećuju šiiti iz celog sveta, jer se u njemu nalazi grob unuke proroka Muhameda, navodi Sana.

Sirijska opservatorija za ljudska prava javila je da je najmanje osam ljudi poginulo blizu ovog svetilišta, koje je već bilo meta dvostrukog samoublačkog napada 21. februara.

U tom napadu za koji je odgovornost preuzela Islamska država ubijena su 134 čoveka i to je bio napad s najviše žrtava u pet godina rata u Siriji.

Brojna kola hitne pomoći s uključenim sirenama uputila su se ka mestu napada, koje je blizu jednog kontrolnog punkta, javio je dopisnik agencije Frans pres s mesta događaja.

Taj deo je pod jakim obezbeđenjem i kontrolnim punktovima vlasti da bi se sprečio da vozila priđu tom mestu koje je bilo meta više napada sunitskih džihadističkih grupa, uključujući i Islamsku državu.

Kompleks brane pripadnici šiitske milicije, uglavnom Libanaca i Iračana, uz sirijsku vojsku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: