Vučić: Čudne stvari su se dešavale tokom noći

Predsednik SNS Aleksandar Vučić rekao je za RTS da su se tokom izborne noći “dešavale čudne stvari“.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.04.2016.

18:24

Vučić: Čudne stvari su se dešavale tokom noći
Tanjug

Kako kaže, "CRTA je ceo dan pričala o nepravilnostima, a na kraju rekla ’šalimo se’“. Osim toga, Vučić je naveo da su se tokom noći pojavile "noćne vile".

"Možda mi zatražimo da se džakovi istresu, da budu prebrojani kako treba, a ne onako kako hoće neko ko je izašao iz teretane i neko ko se sunča na Brionima", istakao je Vučić.

Na pitanje da li bi reforme koje planira mogao da spreči manji broj mandata naveo je da se treba "manuti matematike" i da bi "sutra mogao da ima 190 mandata da hoće".

“Juče su neke agencije i mediji govorili gluposti o nepravilnostima. Podneta su samo dva prigovora i to je podnela SNS, u Vranju i u Jagodini zbog pijanog radikala. Oni koji su se žalili vama, a i vi njima, nisu podneli nijednu žalbu, sve vreme su lagali, znali su šta su radili u Bodrumu i Solunu i ovaj zna šta je radio kao stečajni upravnik. Danas je OEBS rekao da nikakve političke krađe nije bilo. To ćemo sada mi da proveravamo. Čudne stvari se se događale tokom noći, a mi nismo lagali“, istakao je Vučić.

Dodao je i da su se tokom noći događale “čudne posete“.

“RIK radi celu noć, nikad brže nije radila, a PIK ne radi ama baš ništa, danas u 14.00 je saopštila prve podatke i svi se prave blesavi. Nije problem, neka im poklone mandate. Šta mislite, da ću da se plašim stečajnog upravnika koji namešta poslove sebi? Mislim da su se čudne stvari noćas dešavale... Oni neka rade svoj posao, svi zajedno, mi ćemo svoj i država će svoj“, dodao je Vučić.

Na konstataciju novinarke RTS da je lista oko SNS dobila u promil iste rezultate kao na prošlim izborima, lider SNS je odgovorio:

“Osvojili smo stotinu hiljada više glasova, tri promila više. Mislim da je to veliki uspeh, objektivno gledano, posle teških reformi ,uz ogromnu mržnju velikog dela medija i političkih protivnika... Srećan sam kako su ljudi odgovorili, zahvalan sam narodu Srbije."

Na kraju razgovora za RTS Vučić je novinarku upitao "Nego, gde su vam one krađe?“ Nakon što mu je ona odgovorila da to nisu mediji navodili, nego opozicione stranke, Vučić je dodao: "Ako ih nađete, javite mi“.

Vučić je potom na konferenciji za medije rekao da lista oko SNS ne mora da brine i da “svi mogu da se potrpaju i da rade šta hoće“, a konstatovao da lideri partija koji su bili tokom noći u RIK na besmislicama i lažima žele da preuzmu vlast i da ne žele dobro Srbiji.

“Da je bilo šta moglo da se dogodi u 15 sekundi bi se dogovorili kako da formiraju većinu, pa prelaznu vladu pa ne znam šta sve... Ja ama baš ništa nisam slagao građane Srbije. Bolje da ne vladam nego da jedan glas ukradem, od sutra krećem da pišem program i da se pojavim sa ozbiljnim ekspozeom“, rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

179 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: