Preliminarni rezultati: DS gubi vlast u Vojvodini

Prema najnovijim preliminarnim rezultatima, na redovnim pokrajinskim izborima Srpska napredna stranka osvojila je 45,1%, DS 8%, SPS 8,8%, SVM 6,5%.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 24.04.2016.

22:01

Preliminarni rezultati: DS gubi vlast u Vojvodini

Preliminarni rezultati pokazuju i da je LSV osvojila 5,6 odsto, a DJB 3,8 odsto.

Prema ranijim rezultatima SNS je imala 39%, SVM 13,4 odsto, SPS 8,6 odsto, DS 8%, LSV 6,2 odsto, SRS 6 % i DJB 4 %

Najnoviji rezultatai umnogome se razlikuju od prvih preliminarnih rezultata koji su objavljeni ubrzo nakon zatvaranja izbornih jedinica.

Pokrajinska izborna komisija (PIK) još ne može da objavi preliminarne rezultate izbora za Skupštinu Vojvodine, jer je do sada samo sedam opština dostavilo potrebni izborni materijal, rečeno je jutros u PIK-u.

Kako je rečeno agenciji Beta, gradske i opšinske izborne komisije u obavezi su da danas do 14 časova dostave PIK sav izborni materijal, a prvi preliminarni rezultati mogu se očekivati kasno popodne.

Prema podacima Srpske napredne stranke (SNS) na osnovu obradjenih oko 50 odsto glasova, koalicija koju predvodi ta stranka je osvojila 43,64 odsto glasova na pokrajinskim izborima, Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije oko devet odsto, Srpska radikalna stranka (SRS) i Demokratska stranka (DS) po 7,3 odsto, Savez vojvodjanskih Madjara (SVM) 6,71 procenata, Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) oko šest odsto, a pokret Dosta je bilo oko pet odsto.

Prema podacima LSV sa oko 54 odsto obradjenih glasova, koalicija predvodjena SNS je osvojila 45,43 odsto glasova na izborima za Skupštinu Vojvodine, SPS-JS 8,99 odsto, SRS 7,62 odsto, DS 7,5 odsto, LSV 6,83 odsto, Pokret Dosta je bilo 5,32 odsto, a SVM 4,47 odsto glasova.

Preliminarne rezultate vanrednih parlamenatrnih izbora pratite u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: