Pop Kostić oslobođen optužbi za zločin u Brčkom

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio optužbi Bobana Pop-Kostića da je izvršio ratni zločin nad civilima u logoru Luka u Brčkom 1992. godine.

Izvor: B92

Subota, 23.04.2016.

14:23

Pop Kostić oslobođen optužbi za zločin u Brčkom

On je bio pripadnika Prve posavske pešadijske brigade Vojske Republike Srpske.

Tom odlukom potvrđena je prvostepena presuda Odeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu i kao neosnovana odbijena žalba tužioca.

Pop-Kostić je bio ptužen da je 10. maja 1992. godine u logoru Luka u Brčkom oštećenog A.A. telesno mučio i povredio i psihički zlostavljao.

U obrazloženju presude Apelacionog suda se, između ostalog, navodi da kako nema nijednog dokaza koji bi na nesumnjiv način ukazivao da je Kostić mučio oštećenog i da ga je terao da piše svoje ime i prezime na papiru kada želi da umre, jer iz pravnosnažne presude Distrikta Brčko od 18. oktobra 2005. godine proizlazi da je to činio K.S, koji je zbog toga i osuđen.

Dalje se navodi da nije bilo nijednog pouzdanog dokaza da je Kostić šakom desne ruke na kojoj je imao metalni bokser, oštećenog udario po licu i glavi, a dok je u drugoj ruci držao nož, i tako oštećenog telesno povredio i psihički mučio.

Prvom prvostepenom presudom Kostić je bio osuđen na dve godine zatvora, ali je tu presudu zbog bitnih povreda postupka ukinuo Apelacioni sud i nakon ponovljenog suđenja Kostić je oslobođen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: