Opsadno u Skoplju zbog protesta Albanaca / FOTO

U centru Skoplja završen je višečasovni protest koji su organizovale albanske organizacije.

Izvor: B92

Petak, 22.04.2016.

15:23

Opsadno u Skoplju zbog protesta Albanaca / FOTO
Foto: Tanjug

Protest je organizovan, zbog kako tvrde, opstrukcije Specijalnog tužilaštva i zatvaranja Albanaca po nalogu aktuelne vlasti.

Protest je protekao mirno, a demonstranti su nosili albanske i američke zastave, kao i transparante ispisane na albanskom jeziku, a neki od njih se odnose na slučaj "Monstrum", javili su makedonski mediji.

Na jednom od transparenata pisalo je "Albanijo, kade si, Ilirida ti gori", a mediji navode da su demonstranti skandirali i "VMRO kriminalci", "Ubice" i "OVK".

Albanci u Makedoniji traže zaustavljanje svih "montiranih procesa".

Protest u Skoplju organizovali su Pokret za reforme DPA, Udruženje bivših političkih zatvorenika i progonjenih Albanaca u Makedoniji, Organizacija vojnih veterana ONA i druge albanske organizacije.

Protest je bio miran, ali se odvijao pod jakim policijskim obezbeđenjem, a portal "Plusinfo" je prethodno javio da je ispred makedonskog Sobranja u Skoplju raspoređen veliki broj policajaca i da je saobraćaj u glavnoj ulici blokiran.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: