Direktor CIA iznenada došao u Sarajevo

Direktor CIA Džon Brenan kasno sinoć sleteo je američkim vojnim avionom na sarajevski aerodrom, prenosi portal „Avaz“.

Izvor: B92

Petak, 22.04.2016.

09:38

Direktor CIA iznenada došao u Sarajevo
Foto: GettyImages

Kako navode on će se tokom dana sastati sa čelnim ljudima policijskih agencija u BiH, ministrom sigurnosti Draganom Mektićem, kao i Udarnom grupom za borbu protiv terorizma.

Mekić je potvrdio da je Brenan stigao u Sarajevo i naglasi da će tema njegovog razgovora sa Brenanom biti borba protiv terorizma, kao i saradnja BiH i CIA.

Na ulicama Sarajeva od sinoć se mogu primetiti pojačane mere sigurnosti, dodaje „Avaz“, navodeći da su sve policijske agencije na nogama i osiguravaju grad. Osim toga, ispred zgrade Predsedništva BiH i Ministarstva spoljnih poslova vozila Pauk službe dižu sve automobile sa parkinga.

"Danas će verovatno doći do sastanka Udarne grupe za borbu protiv terorizma sa direktorom CIA, a tema će biti terorizam", rekao je za “Klix” član grupe Aljoša Čampara.

To su takođe rekli i iz Tužilaštva BiH, a kada će sastanak biti održan za sada nije poznato.

Brenan je u Sarajevo stigao iz Rijada, a odseo je u hotelu Meriot na Skenderiji.

Podsećamo, predsednik SAD Barak Obama Brenana je za šefa CIA imenovao 7. januara 2013. godine, a pre toga je bio glavni savetnik Baraka Obame za borbu protiv terorizma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: