Poslednja reč pred izbore: Koliko vas će glasati?

U predizbornom istraživanju Antena grupe Srbija i Cesida, više od polovine ispitanika je reklo da će izaći na izbore, ali kampanja nije uticala na njihov stav.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.04.2016.

16:21

Poslednja reč pred izbore: Koliko vas će glasati?

Na pitanje da li su u kampanji promenili odluku za koga će glasati, čak 76,8 odsto ispitanika je odgovorilo negativno, dok je promenu u svom političkom opredeljenju priznalo svega šest odsto građana Srbije obuhvaćenih istraživanjem.

Od ukupno 1.009 ispitanika, 56% je reklo da će izaći na izbore, od toga 46,5 ima opredeljen stav i te opredeljene smo pitali za koga će glasati.

Ovo istraživanje je rađeno prošle nedelje i uporedili smo ga s vašim odgovorima koje ste dali poslednje nedelje marta.

Naprednjaci su tako ostali gotovo nepromenjeni i za koaliciju oko SNS glasaće nešto više od polovine opredeljenih birača.

Socijalisti su u odnosu na poslednju nedelju marta izgubili dva procenta podrške, a prema našim istraživanjima, radikali su nepromenjeni i za njih će u nedelju glasati sedam procenata opredeljenih.

Pokret Saše Radulovića je iznad cenzusa, baš kao i koalicija LDP-SDS-LSV i lista oko Demokratske stranke, koja je po odgovorima ispitanika na granici cenzusa.

Pad podrške zabeležila je koalicija DSS-Dveri, koja je poslednje nedelje marta imala osam odsto podrške, a sada je na ivici cenzusa.

Ispitanicima je postavljeno pitanje koga vide na mestu premijera. 42,3 odsto je reklo ime Aleksandra Vučića, dok nijednog kandidata nije predložilo 18%.

Za “nekog novog, mladog“, opredelilo se 8,1 odsto, dok je Ivica Dačić pokupio simpatije 6,3 odsto ispitanika.

U istraživanju je utvrđeno da za Aleksandra Vučića glasaju starije osobe, kao i one s osnovnim obrazovanjem.

Koliko ste bili iskreni u svojim odgovorima na naša pitanja prethodnih nedelja videćemo već u sredu, a izborna noć na TV B92 počinje u nedelju od 20 sati i prvi ćete saznati koliko vas je i na koji način glasalo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: