Vučić: Nikad nisam verovao u Dačićevu lojalnost

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da nikad nije verovao u lojalnost lidera Socijalističke partije Srbije Ivice Dačića.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 18.04.2016.

21:58

Default images
Foto: Beta/AP

Kako kaže, socijalisti su bili u vladi jer je smatrao da je to dobro za budućnost Srbije.

"Ja u Dačićevu lojalnost nikad nisam verovao, ne verujem ni danas. Nisam sarađivao sa njim zbog lojalnosti, već budućnosti Srbije", rekao je Vučić za Pink.

On je istakao da o ljudima iz SPS nikad nije rekao ružnu reč, a da je slušao uvrede od Branka Ružića, Mrkonjića...

"Zamislite ljude kojima pružite šansu, date im da budu u vladi zbog interesa Srbije, a oni vam vrate tako što urlaju 'Vučiću pederu'", rekao je Vučić.

Vučić je ponovio da veruje da bi se opozicija u jednom danu ujedinila i da zaista misli da bi u vladi mogli zajedno da sede Dačić, Šešelj, Tadić, Jovanović...

"Mene niko ne može da uplaši gubitkom vlasti, u tome je razlika izmedju mene i ostalih", istakao je Vučić.

Prema njegovim rečima, SNS će sa svojim koalicionim partnerima, ako dobiju poverenje građana, snositi odgovornost, ali želi što širi front za napredak Srbije.

"Da li možemo ili ne možemo sa nekim i sa kim možemo, videćemo posle izbora", rekao je lider SNS.

Dve neoprostive greške Miloševića

Vučić je rekao je da je Slobodan Milošević napravio dve neoprostive greške, koje se tiču uvodjenja zemlje u vojni sukob i ubistava sa političkom pozadinom.

"Narod se ne sme tome izlagati, ne sme se ulaziti u sukobe bez cilja i strategije i izadješ poražen. A drugo, ne mogu njega direktno da okrivim, niti da se mešam u odluke suda, ali mislim da je uvek loše kad imate ubistva sa političkom pozadinom", rekao je Vučić.

On je rekao da je Milošević bio ozbiljan državnik i da su mu namere - da sačuva srpski narod - bile bolje od rezultata, koji je bio loš:

"Gleda se samo semafor i konačan rezultat, a Srbija je izgubila sa 0:3", poslužio se metaforom.

Na komentar novinara da ispada da krivi Miloševića što je izgubio ratove, a ne zato što ih je poveo, Vučić kaže:

"Ne mislim da je bio jedini krivac za povedene ratove. U svakom slučaju, pogresno je je bilo ratovati, on je morao tada da bude pametniji, jer je vodio državu".

"Ja danas vodim vladu Srbije i znam da tako nešto ne smem da uradim...Ja ne želim da Srbija bude evropski gubavac, jer na kraju polažete račune narodu", rekao je i dodao da će o svemu sud dati istorija, a da on neće "da ponovo obesi Miloševića", ali "neće ni da učestvuje u hvalospevima".

Vučić nije osporio opasku novinara da je Milošević počinio i svojevrstan ekonomski zločin, ali je ocenio da je "makar na silu, sačuvao supstancu naših kompanija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: