Zapad preti Gruevskom agresivnim koracima

Zapadne zemlje će preduzeti agresivne korake protiv lidera VMRO DPMNE Nikole Gruevskog i visokih predstavnika makedonskih vlasti.

Izvor: Beta

Petak, 15.04.2016.

14:10

Zapad preti Gruevskom agresivnim koracima
Foto: Beta/AP

Do toga će doći ukoliko na snazi ostane odluka predsednika Makedonija Đorđa Ivanova o aboliciji političara, piše Vol strit džurnal.

Vol strit džurnal navodi reči neimenovanog visokog diplomate EU da su među mogućim kaznenim merama koje se razmatraju zabrana putovanja u zemlje šengenske zone, obustavljanje podrške evroatlantskim integracijama Makedonije, kao i povlačenje pomoći koje Skoplje dobija za borbu protiv migrantske krize.

Tekst iz Vol strit džornala pod naslovom "Amnestija makedonskog predsednika izazvala građanske nemire" prenose i makedonski mediji.

Odluka koju je Ivanov doneo 12. aprila o aboliciji političara, među kojima je najviše funkcionera VMRO DPMNE, izazvala je oštre kritike međunarodne zajednice, opozicije i građanskog sektora u Makedoniji koji je poslednjih nekoliko dana organizovao i ulične proteste u Skoplju, u kojima je povređeno više demonstranata i policajaca.

Zahtev da Ivanov povuče odluku, pored najveće opozicione stranke Socijdemokratkog saveza Makedonije (SDSM) Zorana Zaeva, uputio je i DUI Alija Ahmetija, albanska partija koja je deo Vlade Makedonije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: