Matić: Intenzivirati potragu za Miroslavom Kurakom

Komisija za istraživanje ubistava novinara izražava podršku načinu na koji pravosudni organi vode sudski proces optuženima za ubistvo Slavka Ćuruvije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.04.2016.

12:26

Matić: Intenzivirati potragu za Miroslavom Kurakom
Tanjug

"Ne mešajući se u nezavisni rad i podržavajući nezavisnost pravosuđa, Komisija će u okvirima svojih zakonskih mogućnosti pokušati da, u saradnji sa nadležnim organima, obezbedi tehničke preduslove za efikasnije vođenje sudskog postupka, odnosno da se u skladu sa velikim brojem svedoka koje treba saslušati obezbede tehnički uslovi za održavanje većeg broja glavnih pretresa", izjavi je Veran Matić, predsednik Komisije.

On je naveo da povodom novinskih tekstova o mogućim pritiscima na svedoke od strane bivših pripadnika Službe državne bezbednosti, Komisija očekuje da sud i tužilaštvo preduzmu zakonske mere iz svoje nadležnosti i spreče sve vrste uticaja i pritisaka na svedoke.

"Komisija očekuje od nadležih državnih organa intenzivnije aktivnosti u potrazi za optuženim Miroslavom Kurakom koji se nalazi u bekstvu, kako bi se sprečila mogućnost uticaja na svedoke od strane ovog optuženog i njegovog okruženja, i time pružila mogućnost pravosudnim organima da potpuno i pravilno utvrde sve činjenice. "Razmotriće se i mogućnosti da se utvrđivanje mesta boravka i kretanja optuženog koji je u bekstvu organizuje i uz pomoć novinarske solidarnosti, preko saradnje novinarskih udruženja i novinara istraživača, kao i preko međunarodnih organizacija koje su pred sebe visoko postavile pitanje nekažnjivosti ubistava novinara i nasilja nad novinarima", rekao je Matić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: