Kameron: Pogrešio sam, krivite mene

Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je da je "zabrljao" priznanjem o svojim investicijama u ofšor fondu koji se nalazi u "Panamskim papirima".

Izvor: Beta

Subota, 09.04.2016.

14:16

Kameron: Pogrešio sam, krivite mene
Foto: Beta/AP

"Mogao sam da odigram bolje. Znam da postoje lekcije koje moraju da se nauče i naučiću ih", rekao je Kameron na stranačkom skupu Konzervativne partije.

Britanski premijer je kazao da "ne treba kriviti adresu Dauning strit 10 ili bezimene savetnike".

"Krivite mene", rekao je on okupljenim konzervativcima.

Premijer Velike Britanije suočava se sa velikim pritiskom poslanika opozicije nakon priznanja da je imao udeo u ofšor kompaniji svog oca koja se pominje u takozvanim "Panamskim papirima".

Prema njegovim rečima, on je imao udeo u očevoj kompaniji na Bahamima od 1997. do 2010. godine.

Medjunarodni konzorcijum istraživačkih novinara, nemački list ”Zidojče Cajtung“ i više od 100 novinarskih organizacija širom sveta došli su u posed baze dokumenata koja je procurila iz jedne od vodećih kompanija za osnivanje ofšor firmi “Mosak Fonseka”.

U dokumentima se pominju imena sadašnjih i bivših svetski zvaničnika, privrednika, poznatnih ličnosti, sportista i drugih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: