Mihajlović: Srbiji treba jak Vučić

Potpredsednica Vlade Srbije i SNS Zorana Mihajlović izjavila je da SNS želi apsolutnu pobedu na ovim izborima.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 07.04.2016.

16:26

Mihajlović: Srbiji treba jak Vučić
Tanjug

Ona je navela da Srbija samo sa jakim premijerom može da sačuva stabilnost i da je zato našoj zemlji potreban jak Vučić.

"Stalno slušam kako je Vučić aposlutista, kako u Srbiji niko ne sme da pisne od njega, kako vlada cenzura, kako je Vučić uništio opoziciju i slične gluposti. Ima Vučić mana, ko ih pa nema, ali ono što će vam svi ozbiljni ljudi reći jeste da za Srbiju jako dobro što na čelu vlade ima jakog lidera. Lidera i državnika!", rekla je Mihajlović u intervjuu Nedeljniku.

Prema njenim rečima, samo lider sa velikom podrškom građana je garant stabilnosti Srbije, a politički stabilna Srbija kao najveća zemlja regiona garant je i stabilne jugostične Evrope.

" Pogledajte oko nas. Pogledajte šta se dešava u Hrvatskoj, Bosni, Makedoniji, vidite političku scenu u Prištini... Sve nerešene probleme, od Kosova, preko regionalne saradnje, odnosa sa velikim silama, pa do prepreka koji nas čekaju na puta ka EU lakše može da savlada jak lider koji ne mora da popušta pod pritiscima", navela je.

Srbija, ističe, ima premijera ko sme i može i u Moskvi, i u Vašingtonu i u Briselu i bilo gde da kaže “ovo je u redu, to prihvatamo jer je u intresu moje zemlje, a ovo nećemo, jer je to protiv Srbije”!

"E, to je Vučić! I da se ne lažemo, to danas može samo on! Samo Vučić može to da kaže a da ne ugrozi odnose ni sa jednom velikom silom, jer bez toga nema ekonomskog razvoja Srbije" rekla je Mihajlović.

Vladi Srbije bi, kaže, bilo mnogo lakše da nije morala da rešava probleme koje su im ostavili njihovi prethodnici.

" Mislite da mi u vladi ne bismo voleli da ne moramo da rešavamo sve one probleme koje niko ne pre nas rešavao? Da ne bismo voleli da nije bilo pljačkaške privatizacije, da nas nije dočekala opustpšena državna kasa. I te kako bi bilo lakše da oni pre nas nisu pustili tajkune da ojade banke i firme", istakla je.

Pored svega toga, dodala je, imamo i islamlski terorizam, migrantsku krizu, podeljenu Evropu, krizu u Ukrajini i Rusiju pod sankcijama EU, krizu u Turskoj...

"Nisu rešeni ni problemi iz vremena ekonomskog sloma 2008. I zato Srbiji treba jak lider na čelu Vlade sa dovoljno podrške da rešava sve ove probleme. Srbija sa slabim liderom na čelu Vlade nema šanse", podsetila je.

Za lidera SRS-a kaže da nije mogao da dobije bolji predizborni poklon od ovoga koji su mu upakovale haške sudije.

" Ali, Šešelj je čovek prošlosti, kao što i pitanje Haga posle 15 godina treba ostane u prošlosti i na koje treba staviti tačku. Zabavno je slušati Šešelja i njegove teorije kako je pobedio Hag, ali od toga niko od nas nema ništa. Priča o Šešelju neće otvoriti nijedno novo radno mesto, nijedno naše dete neće dobiti posao pričom o Šešelju, nijedan investitor neće doći zato što mi pričamo o Šešelju", navela je.

Dodala je da su desničarske i nacionalnističke stranke najveća opasnost po građane Srbije jer osim sukoba i izloacije ne nude nijedno rešenje za probleme građana.

Mihajlović, koja je i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost rekla je da su žene u Srbiji pokazale da i te kako dobru mogu da se nose u politici i da “znaju, mogu i treba da vode Srbiju”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: