"Panamski papiri": Pritisak na malteškog ministra

Malteški ministar zdravstva Konrad Mici suočava se s pozivima za ostavku posle objave njegovog imena u aferi procurelih papira panamske ofšor advokatske firme.

Izvor: B92

Sreda, 06.04.2016.

22:16

Foto: Tanjug

Mici koji je takođe zamenk lidera vladajuće Laburističke stranke priznao je da je vlasnik kompanije u Panami kojom upravlja fond sa Novog Zelanda.

Mici je, međutim, istakao da se u procurelim dokumentima ne pominje da on drži bilo kakva sredstva u Panami.

Ministar je rekao da je zatražio nezavisnu poresku reviziju da dokaže da nije uradio ništa bespravno i da će kompanija u Panami biti zatvorena "ubrzo po završetku te poreske istrage". Opoziciona malteška Nacionalistička partija najavila je proteste za nedelju na kojima će tražiti Micijevu ostavku.

Premijer Malte Džozef Muskat podržao je svog ministra ali je rekao da će ga otpustiti ako se pokaže da nije govorio istinu.

Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara je na osnovu dosijea procurelih iz panamske firme Mosak Fonseka sproveo istragu o ofšor poslovanju svetske elite i utajama poreza. Prva visoka žrtva otkrića novinara bio je islandski premijer koji je juče podneo ostavku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: