"Navodi o stopiranju pregovora SRB i EU netačni"

Navodi hrvatskog "Večernjeg lista" da je otvaranje poglavlja 23 skinuto s dnevnog reda radne grupe u Savetu EU nisu tačni, rekla je Tanja Miščević.

Izvor: B92

Sreda, 06.04.2016.

19:20

Šefica pregovaračkog tima Srbije rekla je u izjavi za RTS da se pitanje otvaranja poglavlja 23 još nije našlo na dnevnom redu, ali da očekuje da će biti na redovnom sastanku radne grupe u petak.

Zagrebački dnevnik je naveo da je Radna grupa u Savetu EU koja se bavi pitanjem proširenja trebalo juče na dnevnom redu da ima raspravu o otvaranju poglavlja 23 u pregovorima o članstvu Srbije u EU, ali da je ta tačka skinuta s dnevnog reda zbog izostanka stava službenog Zagreba o tom pitanju.

"Večernji list" je objavio i da izvori iz EU insistiraju na tome da nikakvi prigovori iz Hrvatske još nisu formalno predstavljeni na sednici radne grupe na kojoj se prigovori obično iznose.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: