Afera "panamski papiri" trese i Crnu Goru

Crnogorski državni organi će istražiti da li u svetskom poreskom "Panamski papiri" ima kompanija i osoba iz Crne Gore, saopšteno je iz Poreske uprave.

Izvor: Beta

Utorak, 05.04.2016.

22:22

Default images
Foto: Thinkstock

Uprava je upoznata s poreskim skandalom preko međunarodne saradnje i medija i proveriće da li su kompanije iz Crne Gore krile poreze preko of šor kompanija, rečeno je medijima iz Uprave.

Svet su u poslednja dva dana uzdrmale informacije koja su u medije procurela iz panamske advokatske firme, a koje otkrivaju kako svetski diktatori, poslovni tajkuni i kriminalci koriste tajanstvene of šor kompanije za skrivanje bogatstva, utaju poreza i prevaru.

U dokumentima se pominje najmanje 13 kompanija iz Crne Gore povezanih sa ofšor destinacijama, navode se dva klijenta, dva krajnja korisnika, kao i 16 akcionara.

Pojedini mediji u Crnoj Gori su ranije danas objavili da je savetnik crnogorskog premijera Vojin Vlahović "krajnji korisnik" jednog privrednog društva iz Paname, ali je on to demantovao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: