Davutoglu pozvao na saosećanje sa izbeglicama

Turski premijer Ahmet Davutoglu pozvao je graničare da "pokažu saosećanje sa prvom grupom Sirijca koji su vraćeni iz Grčke", prenosi AP.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 04.04.2016.

15:08

Default images
Foto: Beta, AP

Govoreći na proslavi 171. godišnjice osnivanja turske policije, Davutoglu je pozvao policajce "da ne prave razliku između migranata i građana Turske".

Grčke vlasti su saopštile da su 202 migranta, koji nisu podneli zahtev za azil, danas vraćeni u Tursku, u okviru, kako se navodi, kontroverznog plana Evropske unije da suzbije migracije u Evropu, prenosi AP.

Ministarstvo civilne zaštite Grčke je saopštilo da je sa ostrva Lezbos deportovano 136 migranata (135 muškaraca i jedna žena). Još 66 migranata (56 muškaraca i 10 žena) je vraćeno sa ostrva Hios.

Sporazum EU i Turske o deportaciji migranata stupio je na snagu danas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: