"Danas": Tači pozvao Nikolića na inauguraciju

Predsednik Kosova Hašim Tači položiće zakletvu 7. aprila, a zvaničan poziv da prisustvuje njegovoj inauguraciji poslat je predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću.

Izvor: Beta, Danas

Sreda, 30.03.2016.

23:13

Default images

Kako navodi "Danas" u izdanju za četvtak, informaciju je list dobio nezvanično od diplomatskih izvora u Prištini, a prema tim saznanjima pozivnice su uručene i "liderima susednih zemalja ili njihovim predstavnicima".

U kabinetu predsednika Srbije list Danas nije dobio odgovor da li je Nikoliću stigla Tačijeva pozivnica.

List podseća da Nikolić do sada nije učestvovao ni na jednom međunarodnom skupu kojem je prisustvovao i Tači, dok se nekoliko puta sreo sa dosadašnjom predsednicom Kosova Atifete Jahjagom, ali ti sastanci nisu imali formalni karakter.

ko je navedeno, list je ovu informaciju dobio nezvanično od diplomatskih izvora u Prištini, a prema tim saznanjima pozivnice su uručene i "liderima susednih zemalja ili njihovim predstavnicima".

U kabinetu predsednika Srbije list Danas nije dobio odgovor da li je Nikoliću stigla Tačijeva pozivnica.Bivši kosovski premijer Hašim Tači položiće zakletvu za predsednika Kosova u četvrtak 7. aprila, a zvaničan poziv da prisustvuje njegovoj inauguraciji poslat je u Beograd predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, preneo je list Danas u izdanju za četvtak.

Kako je navedeno, list je ovu informaciju dobio nezvanično od diplomatskih izvora u Prištini, a prema tim saznanjima pozivnice su uručene i "liderima susednih zemalja ili njihovim predstavnicima".

U kabinetu predsednika Srbije list Danas nije dobio odgovor da li je Nikoliću stigla Tačijeva pozivnica.Bivši kosovski premijer Hašim Tači zvanično će položiti zakletvu za predsednika Kosova u četvrtak 7. aprila, kako je i ranije planirano, a zvaničan poziv da prisustvuje njegovoj inauguraciji poslat je u Beograd predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, saznaje Danas nezvanično od diplomatskih izvora u Prištini. Kako ističu naši sagovornici, pozivnice su uručene i "liderima susednih zemalja ili njihovim predstavnicima".

U kabinetu predsednika Srbije naš list juče dobio odgovor da li je Nikolić dobio Tačijevu pozivnicu. Koliko je poznato, predsednik Nikolić dosad nije bio ni na jednom međunarodnom skupu, kome je prisustvovao i Tači, za razliku od premijera Aleksandra Vučića i šefa diplomatije Ivice Dačića. Upamćeno je međutim, da se Nikolić u nekoliko navrata, bilo na marginama, bilo u zvaničnom delu susreo sa odlazećom predsednicom Kosova Atifete Jahjagom. Ti susreti nisu imali nikakav formalni karakter.

Hašim Tači je, podsetimo, u nedavnom razgovoru za austrijski Standard najavio da će poslati takav poziv. "Radujem se pozivu koji ću uputiti predsedniku Nikoliću. Pozvaćemo i ostale predsednike zemalja regiona", poručio je on, uz opasku da se sa Nikolićem susretao i ranije, te da "to neće biti nešto nepoznato predsedniku Srbije".

Prištinski list Koha ditore objavio je da Tači može da bude inaugurisan za predsednika pre nego što Ustavni sud odluči po zahtevu kosovske opozicije koja tvrdi da izbor za predsednika nije bio u skladu sa Ustavom. List podseća da je opozicioni blok zatražio uvođenje privremene mere koja bi odložila tu ceremoniju do zvanične odluke suda. Kako prenosi Koha ditore, predstavnici pokreta Samoopredeljenje smatraju da Tači nastavlja pripreme za stupanje na funkciju, "što dokazuje da on već zna kakve će biti presuda Ustavnog suda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: