Brisel: Fajsal Čefu živeo nedaleko od sedišta EU

Fajsal Čefu, koji je optužen na terorističke napade u Briselu, živeo je u četvorospratnici u mirnoj ulici nedaleko od sedišta Evropske unije, javio je AFP.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 27.03.2016.

21:26

Brisel: Fajsal Čefu živeo nedaleko od sedišta EU
Foto: GettyImages

Ta zgrada nalazi se na samo nekoliko stotina metara od zgrada Evropske komisije.

Na zgradi stoje pločice s imenima stanara. Na jednoj od njih je ime "Fajsal Čefu". Kad se pozvoni, niko ne odgovara.

Pekar, čija je radnja u blizini, rekao je da je u tom kraju uvek bilo mirno sve dok se u četvrtak nije pojavila policija da pretraži Čefuov stan.

Izvor blizak istrazi rekao je za AFP da je Fajsal Čefu muškarac koji je optužen juče za terorizam, ali da ga je federalno tužilaštvo imenovalo samo kao Fajsala C.

Belgijsko tužilaštvo je saopštilo da je podiglo optužnice za terorizam protiv trojice osumnjičenih za napade u Briselu.

Tužilaštvo je navelo da je treći napadač iz Brisela identifikovan kao Fajsal C. i da je optužen za učešće u terorističkoj grupi i za terorističko ubistvo.

Belgijski mediji navode da je reč o Fajsalu Čefuu, koji je na snimcima sigurnosnih kamera sa aerodroma nosio šešir i svetli prsluk. On je opisan kao lokalni aktivista poznat policiji zbog pokušaja radikalizovanja azilanata i beskućnika.

Druga dvojica osumnjičenih su identifikovani kao Raba N. i Abubakar A. i oni su, takođe, optuženi za učešće u teroristickoj grupi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: