Brisel: Racije, traže jatake Abauda - 13 uhapšeno

Trinaest osoba osumnjičenih za povezanost s teroristima uhapšeno je u policijskim racijama u Briselu i u regionu Anversa.

Izvor: Beta

Nedelja, 27.03.2016.

18:29

Brisel: Racije, traže jatake Abauda - 13 uhapšeno
Foto: GettyImages

Belgijske pravosudne vlasti potvrdile su hapšenje 13 osoba pod sumnjom da su povezane s nedavnim terorističkim napadima na aerodromu i u metrou u Briselu, u kojima je ubijena 31 osoba, a ranjeno više od 300 ljudi.

Kako javljaju belgijski mediji, racije su izvršene u većem broju stanova u potrazi za jatacima teroriste Abdelhamida Abauda, islamskog ekstremiste koji je učestvovao i bio "mozak" atentata 13. novembra prošle godine u Parizu, a koji je potom ubijen u okršaju s policijom.

Nemački list Velt istovremeno javlja da snage bezbednosti i istraga u više evropskih država nastoje da uđu u trag najmanje osmorici osoba povezanih sa atentatima u Briselu i Parizu.

Velt navodi izvore "evropskih bezbednosnih snaga" i piše da je istraga utvrdila da je Alžirac Mohamed Belkaid, ubijen u oružanom sukobu s policijom 15. marta u Briselu, bio "jedan od evropskih vođa Islamske države Iraka i Sirije".

Za Belkaida se utemeljeno sumnja da je zajedno s bombašem-samoubicom na briselskom aerodromu Nažimom Lahrauijem telefonom usmeravao teroriste koji su u Parizu pobili 130 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: