"Ankara – autor katastrofe, mediji nas čine lošim"

Jedan od razloga zbog kojih je Rusija ima loš imidž je informacioni rat koji protiv zvanične Moskve vode anglosaksonski mediji.

Izvor: B92

Nedelja, 27.03.2016.

08:47

Default images

To je rekao portparol ruskog predsednika Vladimira Putina Dmitrij Peskov, pritom optuživši rukovodstvo Turske za zahlađenje u odnosima dve zemlje.

Prema njegovim rečima, poput Moskve i Vašington pati zbog svega što kao rezultat donosi informacioni rat.

“Anglosaksonski mediji kažu da Rusija ima loš imidž u javnosti. Da li znate ko je još u takvoj situaciji? Sjedinjene Američke Države. Mi živimo u vremenu informacionog ratnog stanja, a trendseteri u svetu informacija su uglavnom anglosaksonski mediji“, naveo je Peskov.

On ističe da postoji određeni progres u odnosima Moskve i Vašingtona, ali je istakao da vlasti u Kremlju nemaju nikakvih iluzija po tom pitanju.

Dodao je i da turski predsednik Redžep Tajip Erdogan treba da otpusti svog portparola zbog “katastrofe u domaćoj radinosti“ koja je nastala u odnosima Rusije i Turske.

“Pre šest meseci odnos Rusije i Turske je mogao da se uzme kao primer dobre saradnje. Onda se dogodila katastrofa. Ankara je autor toga i samo ona može da kontroliše štetu“, istakao je Peskov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: