Dodik: Prevladava mržnja prema svemu što je srpsko

Predsednik RS Milorad Dodik rekao je da u reagovanjima na presudu Radovanu Karadžiću u BiH prepoznaje "potmulu mržnju prema svemu što je srpsko".

Izvor: B92

Subota, 26.03.2016.

11:35

Dodik: Prevladava mržnja prema svemu što je srpsko
Foto: Tanjug

Tako, rekao je, razume i reagovanje predsedavajućeg Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, tim pre jer u reakcijama iz Srbije nije bilo pomena bilo čijeg imena, već je poslata poruka da se postuje BiH, a voli Republika Srpska.

"Ako Srbija nije pokazala svoju orijentaciju onda ne znam ko jeste, a to sigurno nije Bakir Izetbegović", rekao je Dodik.

Samo naivni, ističe Dodik, mogu da veruju da Bošnjaci u BiH podržavaju Dejtonski sporazum, jer njihove jedine i prave namere su da umanje snagu Republike Srpske.

"Tako je ovo iskorišteno", rekao je Dodik i dodao da Izetbetgović ne govori u ime BiH, već u ime bošnjačkog naroda.

Istakao je i da je Izetbegović, kako je rekao, takav kakav je, zbog politike koju vodio izgubio kredibilitet.

"Njegova politika jeste - što gora situacija za RS", naveo je predsednik Srpske.

Upitan šta misli o Haškom tribunalu, Dodik je rekao da je on bio najavljen kao mesto koje će putem pravde obezbedi pomirenje, ali se to nije dogodilo, jer se od početka sudi samo srpskim komandantima.

A što se tiče presude izrečene ratnom lideru bosanskih Srba, Dodik kaže da ona ništa dobro nije donela BiH.

"Ona je još više podelila BiH, dakle BiH ništa sa ovim nije dobila. Haški tribunal gubi svoj legitimitet", rekao je Dodik i u prilog tome naveo činjenicu da Sarajevom šeta komandant koji je naređivao i vršio ubistva. Štaviše, sada i komentariše odluke Haškog suda.

Upitan da li bi ponovo nekoj ustanovi dao ime po Radovanu Karadžiću, Dodik kaže da bi i da u tome ne vidi ništa loše, tim pre što su ime ratnog člana predsedništva BiH Alije Izetbegovića već odavno dobili razni objekti širom BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: