Šta je Karadžić prvo rekao posle presude

Ovo je katastrofalno i ne mogu da verujem kakva je presuda doneta, rekao je Radovan Karadžić u prvom reagovanju po izricanju presude Haškog tribunala.

Izvor: B92

Petak, 25.03.2016.

09:49

Šta je Karadžić prvo rekao posle presude

"Bazira se na improvizaciji, pretpostavkama, spekulacijama, indikacijama, a ne na činjenicama", rekao je Karadžić nakon izricanja presude u razgovoru sa svojim advokatom Goranom Petronijevićem, prenele su "Večernje novosti".

Karadžić je izjavio i da ni posle napada u Parizu i Briselu taj tribunal i Evropa ne shvataju sa čim i sa kim su bili suočeni bosanski Srbi tih devedesetih godina, pišu Večernje novosti.

Ratni lider bosanskih Srba prvostepeno je juče osuđen u Haškom tribunalu na jedinstvenu kaznu zatviora u trajanju od 40 godina za zločine počinjene u Bosni i Hercegovini, ali je i oslobođen optužbe za genocid u sedam bosanskohercegovačkih opština.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: