LSV: Bliži pravdi za žrtve zločinačke politike

Osuđujućom presudom Radovanu Karadžiću za ratne zločine i genocid u BiH bliži smo pravdi za sve žrtve jedne zločinačke politike, navode iz LSV.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.03.2016.

21:33

Default images

Osim toga, oni ističu da ne mogu narodi ili države biti zločinački, ali politike i ideologije mogu.

"Zbog toga je presuda Karadžiću još jedan korak u pravcu skidanja kolektivne krivice sa čitavog naroda i usmeravanje krivične, ali i istorijske odgovornosti ka nosiocima i protagonistima nacionalističke politike u čijim temeljima je bio zločin i istrebljenje", navodi se u saopštenju LSV-a.

Hag izrekao prvostepenu presudu Radovanu Karadžiću za zločine u BiH od 40 godina zatvora, ocenjeno da je odgovoran za genocid u Srebrenici i opsadu Sarajeva.

Karadžić je prvostepeno proglašen krivim za genocid u Srebrenici, dok je oslobođen optužbi za genocid u sedam bosanskih opština, tokom rata u BiH od 1992. do 1995.

Na ovu presudu i Karadžić i tužilaštvo Haškog tribunala imaju pravo da ulože žalbu, a do pravosnažnosti presude on će ostati u pritvoru Haškog tribunala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: