Popović: Drakonska kazna, Hag protiv Srba

Predsednik SNP Nenad Popović ocenio je da je presuda Radovanu Karadžiću drakonska i da pokazuje da Haški tribunal nije nepristrasan međunarodni sud.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.03.2016.

20:51

Popović: Drakonska kazna, Hag protiv Srba
Foto: Tanjug

Kako kaže, Hag je protiv srpskog naroda.

"Haški sud vodi politiku protiv Srbije i samo uz pomoć Rusije Srbija može da se odupre takvoj politici", rekao je Popović, navodi se u saopštenju SNP-a.

On je u saopštenju ocenio i da je Haški tribunal instrument NATO-a, "čiji je cilj da destabilizuje prilike na Balkanu".

Haški tribunal osudio je na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora bivšeg predsednika Republike Srpske i vrhovnog komandanta njenih oružanih snaga Radovana Karadžića.

Karadžić je proglašen krivim za genocid u Srebrenici i zločine protiv čovečnosti nad muslimanima i Hrvatima tokom rata u Bosni i Hercegovini 1992-95.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: