Presudu Karadžiću čekali u kafiću u kom se skrivao

U lokalu "Vojnik" na Novom Beogradu, mestu koje je posecivao Radovan Karadzic u vreme skrivanja, presudu tom haskom optuzeniku danas su cekali malobrojni gosti.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.03.2016.

17:09

Presudu Karadžiću čekali u kafiću u kom se skrivao
Foto: Tanjug

Hag je danas izrekao prvostepenu presudu Radovanu Karadžiću za zločine u BiH od 40 godina zatvora, ocenjeno je da je odgovoran za genocid u Srebrenici i opsadu Sarajeva.
Foto: Tanjug
Izricanje presude počelo je u 14h, a nakon nešto manje od dva sata predsedavajući veća sudija O-gon Kvon naveo je da je Karadžić kriv za 10 od 11 tačaka optužnice
Foto: Tanjug
Karadžić je prvostepeno proglašen krivim za genocid u Srebrenici, dok je oslobođen optužbi za genocid u sedam bosanskih opština, tokom rata u BiH od 1992. do 1995.
Foto: Tanjug
Na ovu presudu i Karadžić i tužilaštvo Haškog tribunala imaju pravo da ulože žalbu, a do pravosnažnosti presude on će ostati u pritvoru Haškog tribunala. Opširnije o presudi u posebnoj vesti

.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: