"London, Madrid, Pariz, Brisel... Nemačka je meta"

Bombaški napadi u Briselu su alarm, Evropa se suočava s dugim periodom borbe protiv terorizma, a policija i bezbednosne snage treba bolje da se pripreme.

Izvor: B92

Sreda, 23.03.2016.

13:06

Getty Images

To su reči koje je javnosti u intervjuu nemačkom Pasauer nojn presu uputio nemački policijski zvaničnik Rajner Vent, dan posle napada u kojima je poginula najmanje 31 osoba.

“Moraćemo da se suočimo sa dugim periodom terora. Napadi na Brisel su alarmni signal za celu Evropu. Nemačka će sigurno biti meta terorista... London, Madrid, Pariz, sada Brisel... Nemački gradovi neće moći da izbegnu slične napade“, rekao je Vent.

Prema njegovim rečima, neophodne su preventive mere da bi se efikasno suočilo sa terorističkim pretnjama i pritom je pohvalio angažovanje ministra unutrašnjih poslova Nemačke Tomasa de Mezijera, koji je oformio specijalnu jedinicu pod imenom BFE+.

“Bez obzira na sve to, antiterorističke jedinice moraju da budu adekvatno opremljene. Federalni policajci i dalje voze obične Folksvagenove automobile, čak i u misijama visokog rizika. Nove mere će biti trka sa vremenom, ali povećanje terorističkih pretnji nije problem od juče“, istakao je Vent.

Dodao je i da je za Evropsku uniju neophodno da bezbednosne službe zemalja članica povećaju saradnju, kao i da je neophodno uspostaviti jedinstveni Evropski odbrambeni centar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: