Bio u Parizu i Bostonu, preživeo i Brisel

Amerikanac koji je bio u Parizu nekoliko sati pred napad 13. novembra, kao i u Bostonu u blizini napada 2013. povređen je u terorističkim akcijama u Briselu.

Izvor: B92

Sreda, 23.03.2016.

09:30

Bio u Parizu i Bostonu, preživeo i Brisel
Foto: Gettyimages

On je jedan od devetoro Amerikanaca koji su povređeni u napadima na aerodrom i metro u Briselu koji su se dogodili u utorak.

Kako su preneli američki mediji, Elder Vels je samo jedan blok bio udaljen od ulice u Bostonu u kojoj se dogodio napad 2013. godine, a posetio je i Pariz nekoliko sati pre napada u novembru prošle godine.

Američki zvaničnici potvrdili su da su četvorica muškaraca iz Jute povređena u napadima, a trojica od njih se nalaze u bolnicama.

Među povređenim Amerikancima su i oficir američkih vazdušnih snaga i njegova supruga. Povređeno je i četvoro dece iz SAD.

Belgijska ministarka zdravlja Megi de Blok potvrdila je da je u napadima ubijena 31 osoba i povređeno više od 250.

Ona je navela da je 11 osoba ubijeno na aerodromu, a u tom trenutku se tu nalazilo hiljade putnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: