Vals apeluje: Hitno pojačati kontrolu granica EU

Francuski premijer Manuel Vals ocenio je, dan nakon terorističkih napada u Briselu, da je potrebno hitno pojačati kontrolu spoljnih granica EU.

Izvor: B92

Sreda, 23.03.2016.

09:25

Vals apeluje: Hitno pojačati kontrolu granica EU
Getty Images

"Potrebno je hitno formirati bazu ličnih podataka o putnicima na aerodromima i pojačati kontrolu spoljnih granica Evropske unije, kako niko više ne bi mogao proći sa lažnim ispravama. Svi znamo da je Islamska država napravila veliki broj lažnih pasoša u Siriji'', rekao je Vals za Radio Evropu 1.

Glavni osumnjičeni za terorističke napade u novembru u Parizu, u kojima je poginulo 130 ljudi, Salah Abdeslam uhapšen je posle višemesečne potrage u petak 18. marta u Briselu.

Briselska policija identifikovala je bombaše samoubice odgovorne za jučerašnji teroristički napad na aerodromu u tom gradu, dvojicu braće Kalida i Brahima el Bakrauija, i trećeg odbeglog napadača Nažima Lahrauija.

Prema navodima belgijskih medija, odbegli džihadista Nažim Lahraui organizovao je grupe terorista koji su izvršili pokolj 13. novembra u Parizu, dok je jedan od bombaša samoubica iznajmio stan koji je policija pretražila u akciji hapšenja Saleha Abdeslama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: