Bilbordi u SA: Šešelj i Karadžić - srpski junaci

Pred istorijsku presudu Radovanu Karadžiću u Haškom tribunalu na ulazu u Istočno Sarajevo SRS je izlepila bilborde podrške Karadžiću i Vojislavu Šešelju.

Izvor: B92

Sreda, 23.03.2016.

17:45

Bilbordi u SA: Šešelj i Karadžić - srpski junaci
Foto: Thinkstock

Na bilbordima uz fotografije Karadžića i Šešelja stoji i veliki natpis „srpski junaci“, navodi portal "Klix".

Takođe, na bilbordu se vidi i veliki dvoglavi orao, a na vrhu piše – „Srpska radikalna stranka, Opštinski odbor Istočno Novo Sarajevo“.

Presuda Karadžiću očekuje se sutra oko 14 sati, a bivši predsednik Republike Srpske tereti se za genocid u Srebrenici i zločine počinjene u još sedam opština u BiH.

Tužilaštvo traži doživotni zatvor, a Karadžić oslobađanje. U intervjuu za bosanski BIRN ponavlja da nema dokaza za optužbe protiv njega.

Posle osam godina u pritvoru Haškog suda, na dan pre presude, Radovan Karadžić je zaključio da nema tog razumnog suda koji bi ga osudio, uz opasku da je njegova stalna borba za mir uzoran trud vredan poštovanja.

“Što se Srebrenice tiče, ono što se desilo u stvarnosti je dovoljno loše, pa nam nikakvo uveličavanje ne pomaže da dođemo do razumevanja i mira među nama. Nepotrebno ubistvo jednog jedinog čoveka je užasavajuće, a kamoli ubistvo sigurno najmanje nekoliko stotina ljudi, što je, na primer, neupitni broj žrtava s povezima. Oni koji su to uradili pre svega su neprijatelji Srba, a zatim neprijatelji tih porodica, a onda i muslimanske zajednice“, rekao je Karadžić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: