Moguće uvođenje rendgenske kontrole na aerodromu

Razmatra se mogućnost uvođenja rendgenske kontrole na ulaz terminala 1 na Aerodromu ''Nikola Tesla'', ali će odluka zavisiti od procene rizika.

Izvor: Tanjug

Sreda, 23.03.2016.

21:33

Moguće uvođenje rendgenske kontrole na aerodromu
Foto: Tanjug,arhiva

To je izjavila direktorka Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Srbije Mirjana Čizmarov.

''Razmatra se ta mogućnost. Ukoliko bude procena rizika takva da je potrebno da se vrati rengenska kontrola na ulaz, ona će biti vraćena'', rekla je u Beogradskoj hronici na RTS-u Čizmarov, koja je i potpredsednica Evrokontrola.

Navodeći da je nemoguće nešto unapred planirati i sprečiti, ona je ocenila da se više ne radi o prtljagu koji je ostavljen bez nadzora, već o ljudima koji eksplozivne naprave vežu za sebe.

''Upravo zbog toga smo danas na Aerodromu 'Nikola Tesla' razmatrali mogućnost uvođenja KDK kontrole na ulaz Terminala 1. To će možda malo na neki način usporiti protok robe i ljudi u smislu čekiranja i odlaska na let'', rekla je Čizmarov.

Prema njenim rečima, radi se o rendgentskoj kontroli koje je nekada i bilo na Aerodromu ''Nikola Tesla''.

''Evropa je od nas zahtevala da se zbog lakšeg protoka putnika to ukloni i mi smo to uklonili'', rekla je Čizmarov.

Ona je istakla i da su pre nekoliko dana dobili konačan izveštaj americke Agencije za obezbeđivanje vazduhoplovstva, koji je pokazao da je Aerodrom ''Nikola Tesla'' u potpunosti spreman za uspostavljenje redovnog saobraćaja sa SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: