London preporučuje građanima da ne putuju u Brisel

Britanska vlada preporučila je svojim građanima da ne putuju bez preke potrebe u Brisel gde je danas u terorističkim napadima stradalo 34 i povređeno 190 osoba.

Izvor: B92

Utorak, 22.03.2016.

18:31

London preporučuje građanima da ne putuju u Brisel
Foto: Getty Images

Ta preporuka, koja je nije uobičajena za neku evropsku zemlju, usledila je nakon saopštenja izdatog posle prvih izveštaja o napadima u Briselu u kojim se britanski građani pozivaju na oprez i da izbegavaju gužve i ne ulaze u javni prevoz.

Britanski premijer Dejdvid Kameron rekao je da niko neće dozvoliti da pobede teroristi reagujući na terorističke napade u Briselu.

"Suočeni smo s realnom terorističkom pretnjjom u različitim evropskim zemljama. Moramo da se s tim suočimo svim sredstvima", rekao je Kameron posle hitnog sastanka britanske vlade.

Britanski premijer je rekao da su preduzete mere predostrožnosti u zemlji, gde su na prometnim mestima raspoređene dodatne policijske snage.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: