Kocijančić: Evakuacija u zgradi EK ni u najavi

Portparolka visoke predstavnice EU Maja Kocijančić demantovala je navode nekih medija da je u toku evakuacija zgrade Evropske komisije u Briselu.

Izvor: Tanjug

Utorak, 22.03.2016.

16:30

Kocijančić: Evakuacija u zgradi EK ni u najavi
Foto: Tanjug

"Sedim u zgradi Evropske komisije i nema nagoveštaja bilo kakve evakuacije. Kao i u drugim institucijama, pojačane su mere bezbednosti, ali evakuacije nema ni u najavi", rekla je Kocijančić Tanjugu.

Neki srpski mediji su ranije preneli da u Briselu vlada panika i da je u toku evakuacija zgrade Evropske komisije u Briselu, mada nisu naveli razloge navodne evakuacije.

Na pitanje da li je upoznata sa najavom evakuacije iz zgrade Evropskog saveta, Koncijančić je rekla da nije upoznata sa situacijom u toj instituciji.

Brisel je danas bio na meti terorističkih napada, u kojima je poginulo oko 35 ljudi, a više od 200 je povređeno. Napad na aerodromu izveden je oko osam sati ujutro kada su dve snažne eksplozije potrešle glavni hol aerodroma, a belgijski tužilac Frederik Val Liuv kaže da je u njima učestvovao bar jedan bombaš samoubica.

Treća eksplozija pogodila je voz u metro stanici u kvartu Malebek baš u vreme špica.

Prema informacijama Pjera Mejsa, portparola vatrogasne brigade u Briselu, najmanje 14 ljudi je poginulo na aerodromu dok je gradonačelnik Brisela Ajvan Majer rekao da je u metrou poginulo oko 20 ljudi.

Više od 200 je povređeno, od kojih su neki u kritičnom stanju.

Belgijski mediji objavili su fotografiju dvojice muškaraca koji su osumnjičeni da su izvršili bombaški napad na aerodromu u Briselu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: