Oland: Terorizam udario Belgiju, ali meta - Evropa

Francuski predsednik Fransoa Oland istakao je da je Francuska uz Belgiju i da Evropa i svet sada moraju da budu i solidarni i okupljeni.

Izvor: B92

Utorak, 22.03.2016.

12:51

Oland: Terorizam udario Belgiju, ali meta - Evropa
Foto: Screenshot

„Uz njih smo, delimo njihov bol. Terorizam je udario Belgiju, ali je Evropa bila na meti“, kaže Oland.

Prema njegovim rečima, moramo biti svesni veličine ovog napada i važnosti posle svega što se dogodilo u novembru prošle godine u Parizu.

„Nalazimo se pred globalnom pretnjom koja zahteva globalnu akciju. Belgijskoj vladi sam ponudio svu podršku za rat protiv terorizma koji se mora voditi u celoj Evropi i svim sredstvima“, rekao je Oland na konferenciji za medije nakon napada u Briselu.

Kako kaže, „moraćemo da vodimo računa da odluke koje donesemo budu sprovedene i da reagujemo na međunarodnom planu“.

„Rat protiv terorizma sprovodimo uz veliku brigu i patnju. Preduzeli smo mere za ojačanje granice i povećavamo prisustvo na železnicama i aerodromima. Rat protiv terorizma se mora voditi hladnokrvno. Biće dug rat, moramo primeniti sva sredstva, ali da u isto vreme poštujemo slobode“, ističe Oland.

Oland takođe navodi da Evropa mora da brine o svom jedinstvu i jedinstvu na svetskom nivou onih koji žele da reaguju protiv terorizma.

„Moramo da se okupimo i budemo solidarni. Danas je to sa Belgijom, juče je to bila Francuska“, zaključuje Oland.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: