Ambasadorka Srbije: Otkažite letove za Brisel

Ambasadorka Srbije u Belgiji Vesna Arsić izjavila je da je nivo bezbednosti u Briselu, nakon eksplozija na aerodromu i u metrou, podignut na nivo četiri.

Izvor: B92

Utorak, 22.03.2016.

10:24

Ambasadorka Srbije: Otkažite letove za Brisel
screenshot

Osim toga, ona je građane Srbije pozvala da se za sve informacije obrate ambasadi i da odlože svoje letove.

"Situacija još uvek nije potvrđena od zvaničnih organa, a podizanje nivoa bezbednosti na nivo četiri ukazuje da je došlo do promenjenih okolnosti u smislu bezbednosti", rekla je Arsićeva u telefonskoj izjavi TV Pink.

Ona je potvrdila da je u jutarnjim časovima došlo do dve eksplozije i da se još jedna eksplozija dogodila na izlasku iz metroa blizu Šumana, dela grada u kojem je sedište institucija EU.

"Osim te promene nivoa bezbednosti zvaničnih instrukcija i upustava još uvek nema. Ambasada Srbije u Briselu priprema obaveštenje za naše građane o podizanju nivoa bezbednosti, da oni koji žele da putuju, a ne moraju, pomere let dok ne dobijemo konkretne i zvanične informacije", rekla je Arsićeva.

Ona je građanima Srbije poručila da prate obaveštenja i da se mogu obratiti ambasadi za svaku vrstu pomoći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: