"EU zaokupljena krizama, nema vremena"

Evropska unija je zaokupljena krizama i nema vremena ni snage da se bavi strateškim pitanjima kao što je proširenje, ocenjuje Maja Bobić iz Evropskog pokreta.

Izvor: B92

Utorak, 22.03.2016.

16:51

Foto: B92

Gostujući u Kažiprstu ona je rekla da je Unija opterećena krizama od kojih nijedna nije rešena i koje traju mesecima i godinama.

"Za sada ne postoji to jedinstveno rešenje za sve njih", kaže Maja Bobić.

Kako je rekla, proširenje Evropske unije se nalazi u krizi isto koliko je evropska integracija u krizi.

"To je neminovno povezanmo sa tim kako se EU oseća, koliko smatra da je stabilna ili prosperitetna. Ipak, kako god to zvučalo, mora se istaći da je proširenje jedna od najuspešnijih politika EU i najbolji način da se obezbedi okruženje, mir i stabilnost", kaže ona.

Gošća Kažiprsta je rekla i da teroristički napadi u Briselu stižu u trenutku kada se EU suočava sa brojnim izazovima.

"Članice će se svakako solidarisati, ali ne samo to, već se o one osećaju napadnutim i povređenim. U pitanju je kontinuitet terorističkih napada, što govori da čitava Evropa mora da se oseti ugroženom. Ovo Evropu zatiče u lošem trenutku i doprineće svim problemima sa kojima se EU suočava", kaže Maja Bobić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: