Turski posmatrači stigli na Lezbos i Hios

Turski posmatrači stigli su na grčka ostrva Lezbos i Hios kako bi pomogli u nadgledanju sporazuma o smanjenju priliva izbeglica i migranata u Evropu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.03.2016.

10:34

Default images
Foto: Beta, AP

Sporazum je zvanično juče stupio na snagu, ali njegova primena kasni.

Grčke vlasti nastoje da što pre primene sporazum koji su prošle nedelje postigli EU i Turska a koji predvidja brže premeštanje izbeglica iz Grčke u druge evropske zemlje, kao i kolektivne deportacije sa grčkih ostrva u Tursku.

Prema podacima grčke vlade, broj migranata u Grčkoj danas je prešao 50.000 bez značajnijih promena u broju ljudi koji i dalje svakodnevno dolaze, prenosi AP.

Prema dogovoru, migrantima koji od nedelje stignu na grčka ostrva neće biti dozvoljeno da nastave put po Grčkoj.

Grčka još čeka i dolazak 2.300 evropskih stručnjaka, uključujući prevodioce, koji bi trebalo da pomognu u primeni sporazuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: