Štrajk u RTV Kragujevac i dalje traje

Štrajk Radio-televizije Kragujevac započeo je sredinom prošle nedelje i još traje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.03.2016.

20:35

Štrajk u RTV Kragujevac i dalje traje
Foto: B92

Zaposleni i rukovodstvo ne mogu da nađu zajednički jezik pa se u pregovore uključio i posrednik.

Posle skoro celodnevnog pregovaranja, zaposleni su ipak odložili potpisivanje predloga sporazuma o prekidu štrajka.

Ukoliko bude potpisan predlog sporazuma o prekidu štrajku, s radom bi rebalo da se započne odmah a da prva od tri plate bude isplaćena 25. marta, kažu zaposleni koji se pribojavaju da ne donesu ishitrenu odluku.

"Sutra ćemo da dobijemo tu odluku medijatora, pročitaćemo je, odlučićemo o tome i na kraju ćemo se, nadam se, opet nekako dogovoriti a poslodavcem da se štrajk prekine",kaće Goran Antonijević, predsednik sindikata "Nezavisnos" RTK Kragujevac.

Nakon pregovora medijatora sa zaposlenima i rukovodstvom pripremljen je predlog sporazuma o prekidu štrajka.

Rukovodstvo televizije kaže da su spostavili dinamiku isplate tri zarade, povezivanje radnog staža I to da niko neće biti sankcionisan nakon štrajka. Problem je što zaposleni nisu sačekali medijatora s konačnim predlogom sporazuma, kaže direktorka televizije Slavica Trifunović.

"U četiri sata kada je arbitar stigao sporazum je bio na stolu. Samo bili prisutni mi i predstavnici poslodavca. Druga strana, gde je bilo troje u pregovorima, niko od njih nije došao, osim njihovog advokata, zakonskog zastupnika, gospodina Novice koji je začuđen zapravo zašto se oni danas nisu pojavili. Jedan od razloga je da im je potrebno vreme da razmisle o svemu, kako su nam rekli. Pa ne znam koje vreme. Mi smo danas postigli dogovor. U toku dana je postignut dogovor i sada svi izražavamo duboku sumnju u to šta zapravo stoji iza ovog štrajka", kaže Slavica Trifunović.

Oko šezdeset zaposlenih Radio Televizije Kragujevac je u štrajku od prošle nedelje.

S obzirom da je medijator kasnio dvadesetak minuta s donošenjenjem pismenog dogovora o prekidu štrajka, oni nisu želeli više da ga čekaju.

Radnici Radio Televizije Kragujevac su donošenje konačne odluke o prekidu štrajka odložili za sutra. Kako kažu, potrebno im je još vremena da razmisle o predlogu sporazuma. S druge strane, iako nisu sačekali medijatora, on će im izaći u susret i sačekati njihovu konačnu odluku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: